یادداشت از دکتر محمد امین اورنگی
توجه به زیر ساختها؛ گام بلند توسعه بندرلنگه
الزامیترین مواردی که باید به دقت و با نقشههای صحیح بر روی آن برنامهریزی کرد، توجه و اجرای زیرساختهادر بندرلنگه است.

دکتر محمد امین اورنگی: جوامع و ساکنان شهری برای حفظ زندگی اجتماعی و پیشرفت و توسعه اجتماع خود در مجموع نیازهایی را داشتهاند که مجبور به تأمین آن به صورت مشترک و جمعی بودهاند و در واقع تأمین این نیازها تضمینکننده زندگی شهری و توسعهٔ شهرها بوده است که میتوان این مجموعه نیازهای مشترک شهری و اجتماعی را که در برگیرنده تاسیسات و خدمات شبکههای حیاتی میباشند را در قالب زیر ساختهای شهری با مدیریتی صحیح به اجتماع در جهت توسعه شهری ارائه داد.
در واقع در تعریف سادهتر موضوع اصلی تأمین نیازهای اولیه شهری از همین زیر ساختها آغاز میشود که گام اصلی در جهت توسعه و پیشرفت شهرها و ارائه و توزیع خدمات برای شهروندان میباشد که تحقق این امر در بندرلنگه بسیار ضروری است.
به طور عام میتوان زیرساختهای شهری را اینگونه تعریف کرد که این زیرساخت شامل تمامی عناصر تأمین نیازهای مختلف شهروندان در زمینه سکونت، فعالیت، استراحت، فراغت و به طور کلی افزایش کیفیت زندگی شهری را بر عهده دارند.
الزامیترین مواردی که باید به دقت و با نقشههای صحیح بر روی آن برنامهریزی کرد، توجه و اجرای همین زیرساختهادر بندرلنگه است.
جوامع بشری و اجتماعی از دیرباز برای گسترش شهرها و حکومتهای خود و تأمین رفاه شهروندان به تأمین همین زیرساختها پرداختهاند؛ بسیاری از آثار بهجا مانده از جوامع کهن بشری و باستانی شاهد برخی از این زیرساختها همراه میباشیم که در قالب تاسیسات و شبکههای اجتماعی و رفاهی وجود داشته و در ادامه مطلب بیشتر به موضوع شبکههای رفاهی و اجتماعی و تاسیساتی خواهیم پرداخت.
ابعاد و ارائه زیرساختها با توجه به دین و آیین و فرهنگها و نوع منطقه در کشورها و شهرهای مختلف میتواند به صورتهای متعددی ارائه گردد؛ بدین ترتیب زیرساختهای شهری را در قالب و اصطلاح تاسیسات شهری نیز میتوانیم تعریف کنیم که به شبکههای آب و فاضلاب نیرو، سوخت و ارتباطات و سایر تاسیسات مرتبط با آنها را میتوانیم تاسیسات زیر بنایی و تقریباً تمامی کاربریهای عمومی و خدماتی و بهداشتی و اجتماعی و فرهنگی و موارد مرتبط با آنها را نیز تأسیسات روبنایی شهری نام گذاری کنیم.
این زیرساختها و تاسیسات مکمل، از زیربنایی و رونمایی، یکدیگر و به نوعی باعث پایداری و توسعه شهری و توزیع عادلانه خدمات نیز میشد که ارتباط مستقیمی با موارد متعدد حتی زیست محیطی منطقههای آب و هوایی دارد که اگر این زیرساخت چه زیربنایی و چه رونمایی به صورت کامل و درست اجرا و با مدیریت صحیح هدایت شود، گامهای موثری برای بدست آوردن توسعه شهری و آبادانی شهری خواهیم برداشت.
رعایت این مطلب که این نوع زیرساختها تأثیر مستقیم بر کیفیت زندگی شهری و شهروندی نیز دارای حائز اهمیت است.
اگر بخواهیم به تاسیسات روبنایی اشاره کنیم میتوان به نکات زیر توجه کرد:
کلیه امور که با تأمین نیازهای خدماتی و فرهنگی و اجتماعی و آموزشی و ورزشی و اقتصادی و مسائل مربوط به عبور و مرور شهری جاده کشی و پلها و موارد متعددی که در راستای رفاه و آسایش شهروندان است که حتی با توجه به مسائل فرهنگی و دینی ما باید زیرساختهای جداگانه ای در شهرهایمان برای بانوان و به صورت مجزا از لحاظ ورزشی و فرهنگی و اجتماعی در نظر گرفته شود که باعث آسایش و رفاه بیشتری برای همه اقشار جامعه میشود.
اما از لحاظ زیرساختها و تاسیسات زیربنایی که با توجه به این که در بافتهای مختلف زمین و مناطق مختلف باید اجرا شود بسیار قابل توجه و حائز اهمیت است و شاید از پیچیدگیهای بیشتری نیز برخوردار باشد که در ابتدای امر نیازمند یک نقشه و طراحی صحیح میباشد که این نوع زیرساختها به کلیه سیستمهای آب و فاضلاب و برق و گاز و تلفن و شبکههای ارتباطی زیرزمینی مرتبط است که با توجه به بزرگ و یا کوچک بودن شهرها و اجرای آنها متفاوت است و نیاز به دقت بیشتری دارد و مدیریت تخصصی تری را طلب میکند واینکه بندرلنگه طی این همه سال از عمر خود به آن توجه آنچنانی نشده است خود جای سوال دارد.
بنابراین ایجاد زیرساختها و سیستمهای منظم و مدرن با هدایت و مدیریت صحیح شهری و تهیه نقشههای این نوع سیستمها گام بلندی در توسعه و پیشرفت و پایداری شهرها علی الخصوص بندرلنگه خواهد شد.
برای ایجاد این زمینهها، باید زیرساختها و دستگاهها و مدیریت شهری از تمامی ظرفیتهای موجود در این راستا استفاده نماید.
انتهای پیام/ک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰